30 septembra 2013 ~ 0 Comments

Edini možen izhod iz vsesplošne krize v RS, je nova družbena ureditev!

PDF datoteko najdete TUKAJ.

Gibanje za pravično in solidarno Slovenijo (GPSS)

Jožef Horvat (GSM: 041 560-453 – E.pošta: pravicna.slovenija@gmail.com )

 

SPOŠTOVANI SODRŽAVLJANI !

 

NOVA DRUŽBENA UREDITEV JE EDINI IZHOD IZ VSE BOLJ UNIČUJOČEGA KAPITALIZMA V RS

 

  1. Kratkovidni politiki v različnih parlamentarnih političnih strankah v DZ RS so po edinem  pravilnem dejanju – osamosvojitev RS v 1991 – začeli že  21 let trajajoče obdobje sprejemanja usodno napačnih in vse bolj uničujočih odločitev za veliko večino v RS. Kolo razvoja družbeno ekonomskih formacij so nedopustno konec leta 1991 s totalno zgrešeno spremembo Ustave RS zavrteli  nazaj v zgodovino, v prepovedano smer, iz socializma nazaj v kapitalizem, namesto, da bi RS šla v nekaj boljšega od socializma iz 1990 (npr. poudarek na: soupravljanju, soodločanju, skupnem dobru, pravici do uporabe oz. souporabe , osebni lasti, soudeležbi  pri ustvarjenem dobru, skupnih interesih pred nekaterimi osebnimi oz. zasebnimi interesi itd.)

Tako imamo od 1991 naprej pri nas namesto razvoja in dviga nivoja pravic velike večine na žalost vse večji razkroj, propad in uničenje v več tisočletjih pridobljenih pravic večine.

Splošno znano je, da  razvoj družbenih odnosov v zgodovini nikoli v nobeni znani državi na tem planetu ni potekal npr. iz fevdalizma nazaj v suženjstvo ali iz kapitalizma nazaj v fevdalizem, pač pa naprej v naslednjo stopnjo, ki je bila boljša za večino od predhodne ureditve (torej iz suženjstva  v fevdalizem, v kapitalizem, v socializem). Kratkovidni v RS so torej pod vplivom  zahodnih kapitalistov in načrtov njihovih  poltajnih organizacij (Bilderbergi, Iluminati…) kakor  tudi načrtov od njih višjih, še bolj sovražnih bitij,  padli na limance zlonamernih do državljanov RS. Sedaj so pa zaradi nepremišljenega zadolževanja  dejanski ujetniki teh tujih finančnih institucij, organizacij in interesov.

 

Iz prakse v Grčiji in v drugih prezadolženih državah EU, katerim  »pomagajo« finančno, z nasveti in z diktatom EU,IMF, OECD itd.  lahko že slepi vidijo, da novo in novo zadolževanje ni rešitev, pač pa vodi v še večjo materialno, socialno in duhovno ter narodno bedo velike večine v »pomaganih« državah.

 

  1. Edina rešitev in edine pravilne odločitve za konec takšnega uničevanja pravic večine so:
    1. Razglasitev plačilne nesposobnosti RS – kar je čista resnica.
    2. Zamrznitev članstva RS v EU, NATO, OECD, IMF in v ostalih za večino v RS škodljivih mednarodnih organizacijah  (ker  gre samo za izgubo denarja državljanov) in pozneje izstop iz njih.
    3. Celostne družbene spremembe v novo družbeno ureditev, v humano družbo oz. v humanizem (visoko humana družba, kjer človek spoštuje sočloveka in narave…). Kapitalizem moramo odpraviti ker noben kapitalizem ni dober za veliko večino, pač pa le za ozke skupine, ker je privilegiran kapital in profit, interesi velike večine pa zato ne morejo biti pravično urejeni za veliko večino na nobenem področju: niti delovnih razmerij, niti okoljskem, pokojninskem, socialnem, šolskem, zdravstvenem, kulturnem itd.. Prednost v ustavi in zakonih v kapitalizmu imajo namreč  pravice kapitala, ne pa pravice večine. Skupina CD že dela na spremembi Ustave RS.

Gremo torej na VSE (na novo družbeno ureditev-čimprej) ali pa nam preostane vsak dan manjši NIČ in vse večji neupravičeni dolgovi za nas in za potomce.

  1. Čimprejšnja  ponovna uvedba  bonov oz. tolarjev v RS, izkušnje so.
  2. Druge odločitve in pravične spremembe za veliko večino v RS.

 

  1. To bomo pa morali izpeljati z enakopravnim, odgovornim sodelovanjem  dobro organizirane zainteresirane civilne družbe (CD) npr. Koordinacije  prehoda v novo družbeno ureditev Slovenije (KPVNDUS), katero bodo sestavljale napredne skupine CD na čelu s kredibilnimi, odgovornimi, odločnimi ter  dovolj  razgledanimi ljudmi in sicer:
    1. Predstavniki zainteresiranih  skupin CD za sodelovanje npr.  v KPVDNUS se moramo čimprej sestati, dogovoriti: enakopraven način sodelovanje (osnovna pravila), okvirni skupni program (oz. cilje) v interesu velike večine v RS in nato z informiranjem čimbolj širiti to organizirano CD za novo družbeno ureditev RS, ki bo vrnila vero in upanje  za boljšo prihodnost razočaranim in obubožanim v RS.
    2. Ta koordinacija mora čimprej  začeti  odločen dialog z oblastniki (ta pot je že odprta), da  zelo hitro (čimveč že to zimo) sprejmejo nekatere osnovne nujno potrebne listine v interesu večine, kar je njihova ustavna in zakonska dolžnost:

a)      Deklaracijo o samostojnosti Slovenije …

b)      Deklaracijo o novi družbeni ureditvi Slovenije …

c)      Nujne minimalne spremembe volilnih predpisov, da bodo tudi skupine CD lahko nastopale enakopravno na  volitvah v DZ RS na listah s podporo oz. podpisi  državljanov, z 800 podpisi, kot je  bilo do 2006, ko so neupravičeno parlamentarne stranke  to  povečale  na 8000 podpisov, iz sebičnih razlogov…

d)      Tudi nekatere druge nujne listine oz. spremembe predpisov iz točke II. (razglasitev plačilne nesposobnosti RS, zamrznitev članstva v EU, NATO, OECD, IMF itd., uvedba bonov oz. tolarja…).

e)      Ostalo nujno potrebno za čimbolj miren prehod v novo družbeno ureditev.

Torej podobno kot so ZKS in ZSMS sodelovale z DEMOSOM pri osamosvojitvi  RS v 1990 – 1991.

 

  1. Ko bodo oblastniki  ugotovili, da zaradi zunanjih pritiskov (pobrati čimveč državljanom RS za tuje interese z izsiljevanjem po načrtih  »trojke« itd.) in notranjih uporov (protesti, štrajki, referendumi…) ne bodo več mogli ne naprej, ne nazaj, se bo zagotovo našlo 46 poslancev v DZRS, da bodo združili najboljše v sebi ter sprejeli te nujne odločitve, ker ne bodo imeli drugega izhoda, druga možnost je samo vse večje nasilje in beda v RS.

Naloga in dolžnost odločnih, razumnih ter nesebičnih somišljenikov v organizirani CD pa je, da skozi odločen, odkrit ter enakopraven dialog z oblastniki RS čimprej dosežemo te odločitve in nato spremembe. Vsak novi delovni dan stane RS danes novih 20 milijonov € posojil ali prodanih obveznic RS (torej novih  dolgov za nas, za otroke, vnuke in pravnuke), je povedal sam  premier  RS že poleti.

 

 

  • Torej gremo čimprej v konkretne aktivnosti z zakonitimi koraki organizirane CD Slovenije.

 

Lep pozdrav ter dobrodošli vsi dobronamerni in razumni somišljeniki v enakopravnem sodelovanju za boljšo prihodnost večine državljanov  Slovenije. Nihče drug ne bo opravil tega namesto nas (niti Vatikan, niti NATO…) in v interesu velike večine v RS.

 

Koper, 19.11. 2012                                                                     Jožef Horvat

Comments are closed.